Ukrajina tvrdi da je zapadni grad Lavov gađan krstarećim projektilima

Jutros je veliki oblak dima uočen oko 7 km zapadno od centra grada Lavova. Gradonačelnik kaže da je zgrada koja se koristila za popravak zrakoplova pored gradske zračne luke pogođena u ranim jutarnjim satima, ali nema izvješća o žrtvama.

Do sada je u zapadnoj Ukrajini bilo mirnije nego u od ostatku zemlje i korištena je kao sigurno utočište, središte za ljude koji bježe i kao opskrbni put, kako u humanitarne tako i u vojne svrhe. Lavov je najveći grad u zapadnoj Ukrajini. Ima oko 720 000 stanovnika i nalazi se samo 80 km od poljske granice. Područje grada nije do sada bilo napadano, s iznimkom napada od prije pet dana kada je napadnut kamp za vojnu obuku Yavorivu, 30 km od Lavova.

Jutros su se čule najmanje 3 eksplozije izvijestila je televizijska postaja Ukrajina 24. Ukrajinske zračne snage kažu da je šest krstarećih projektila ispaljeno iz Crnog mora. Dva projektila su uništili protuzračnom obranom. Tvrde da su napadnuti i tipom projektila Kh-555 koji je lansiran iz strateških bombardera, prenosi BBC.

Komentari

komentar

You may also like