ukr

Ukrajina tvrdi da su zarobili toliko ruskih vojnika da ih više nemaju gdje smjestiti

Ukrajina tvrdi da je zarobila mnoge ruske vojnike u sklopu svog munjevitog napredovanja koje je natjeralo rusku vojsku na žurno povlačenje. Glasnogovornik ukrajinske vojne obavještajne službe rekao je da se ruske trupe masovno predaju jer “shvaćaju bezizlaznost svoje situacije”. Savjetnik ukrajinskog predsjednika rekao je da je bilo toliko ratnih zarobljenika da zemlji ponestaje prostora za njihov smještaj, prenosi Reuters.

Dok se plavo-žute ukrajinske zastave vijore nad novooslobođenim gradovima, ukrajinska vojska je priopćila da je u 24 sata oslobodila više od 20 naselja. Proteklih su dana kijevske snage zauzele teritorij najmanje dvostruko veći od Londona, prema britanskom ministarstvu obrane.

“Na nekim područjima fronte naši su branitelji došli do državne granice s Ruskom Federacijom”, rekao je Oleh Sniehubov, guverner sjeveroistočne regije Harkov. Tijekom vikenda rusko ministarstvo obrane priopćilo je da će trupe biti povučene iz dva područja u toj regiji kako bi se pregrupirale u istočnoj regiji Donjecka.

Glasnogovornik vojne obavještajne službe Andrej Jusov rekao je da zarobljeni vojnici uključuju “značajan” broj ruskih časnika. Zamjenik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova optužio je ruske snage koje su bježale za spaljivanje službenih dokumenata i skrivanje tijela u pokušaju prikrivanja kršenja zločina u područjima koja su kontrolirali do prošlog tjedna, prenosi CBC.

Komentari

komentar





You may also like