Ukrajinska strana podmetnutom bombom ranila gradonačelnika postavljenog od strane Rusije

Andrij Ševčik, gradonačelnik kojeg je postavila Rusija u okupiranom gradu Enerhodar je ozlijeđen u eksploziji. Informaciju su potvrdili i ruski TASS i britanski BBC. 

Ukrajinski gradonačelnik istog grada, Dmitro Orlov, koji se trenutno nalazi u obližnjem Zaporižju, napisao je preko Telegrama da su Ševčik i njegovi tjelohranitelji odvedeni u bolnicu nakon što su ranjeni. Orlov je napomenuo da se okolnosti još utvrđuju. Dodao je da nitko drugi nije ozlijeđen u eksploziji, sugerirajući da je to bio “precizan i ciljani napad”.

“Gradonačelnik Enerhodara Andrej Ševčik i njegova dvojica tjelohranitelja ranjeni su u eksploziji danas i zadobili rane u eksploziji na ulazu u njegovu kuću”, rekla je osoba osoba upoznata s događajem za ruski državni TASS. “Unutar kutije za električne instalacije na ulazu postavljena je eksplozivna naprava domaće izrade”, tvrde Rusi. Ruska strana je rekla da je Ševčik više puta primao prijetnje iz Ukrajine. Eksplozija se detonirala kada je gradonačelnik ušao u svoju stambenu zgradu.

Enerhodar, grad s oko 50 000 stanovnika koji opslužuje najveću europsku nuklearnu elektranu, od ožujka su okupirale ruske snage.

Komentari

komentar





You may also like