Ukrajinska vojska gađala hidroelektranu Kahovka u regiji Herson

Ukrajinska vojska ispalila je najmanje sedam granata na područje hidroelektrane (HE) Kahovka u regiji Herson, priopćila je jutros ruska vojno-civilna uprava okruga Kahovka za ruski TASS.

“U 05:07 po moskovskom vremenu, oko sedam granata pogodilo je to područje. Dim je primijećen u području  hidroelektrane, koja je bila ciljno mjesto”, objavio je okružni ured za tisak. Također, ruski mediji su objavili fotografije oštećene hidroelektrane. Riječ je o istoj onoj hidroelektrani na čiji krov su ruski vojnici postavili rusku zastavu nekoliko sati nakon što je Putin proglasio “specijalnu vojnu operaciju”. Dakle, sama zgrada hidroelektrane ima vojno i simbolično značenje.

Sinoć je ukrajinska vojska također izvršila napad na most preko rijeke Ingulets u selu Darjevka u Hersonskoj oblasti. Ruski zamjenik šefa vojno-civilne uprave Hersonske regije Kiril Stremousov tvrdi da je ukrajinska vojska u bombardiranjima koristila lanser M142 HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System) američke proizvodnje. Ukrajinska vojska redovito granatira naseljena područja u regiji Herson nakon što je regija pala pod rusku kontrolu, tvrdi Moskva. Konkretno, ukrajinske trupe izvršile su napad na naselje Novaja Kahovka 11. srpnja navečer.

Ukrajina zbilja je najavila protunapad na jugu Ukrajine što obuhvaća regiju Herson i regiju Zaporožje, ali prvu su najavili uništiti bitna logistička središta i strateška točke kao što su skladišta streljiva te mostove.

Komentari

komentar





You may also like