Ukrajinske snage odsijecaju „dio po dio“ ruskih postrojbi na bokovima Bahmuta

Ukrajinske postrojbe  nastavljaju „gristi“ obrambene formacije ruskih snaga u protunapadu na bokovima Bahmuta, odsijecajući ruske položaje dio po dio, objavio je danas ruski telegramski kanal Rybar.

Opisujući stanje na bojištu u 11:00 sati, on navodi:

“Isturene neprijateljske grupacije ušle su u Berhovku sjeverno od Bahmuta, vode se snažne borbe za naselje. Navodno su Oružane snage Ukrajine probile šumski pojas uz akumulaciju, budući da nije zabilježen gubitak (ruske) kontrole nad Zaliznyanskym i Dubovo-Vasilevkom.“

Nakon napredovanja u privatnom (stambenom) sektoru na jugozapadnom rubu Bahmuta, jurišne postrojbe Oružanih snaga Ukrajine nastavile su vršiti pritisak na [utvrđeno] područje Samolet. Privatni sektor postao je zona oštrih borbi.

Pojedine postrojbe Oružanih snaga Ukrajine napreduju prema ruskim položajima u Kleščejevki: postrojbe ruskih specijalnih snaga stupile su u boj i drže zauzete linije. Zadatak Oružanih snaga Ukrajine je doći do linije Zaitsevo-Ogledni.

Kako navodi telegram kanal Rybar, nakon povlačenja jurišnih skupina privatne postrojbe Wagner, sav teret obrane pao je na službene snage Ruske Federacije.





“Koristeći nedostatke u organizaciji komunikacije između postrojbi i sastava Oružanih snaga RF, ukrajinske formacije su se uklinile u obranu i dio po dio odsjekle ruske položaje”, navodi se u priopćenju istog izvora.

Kako je danas izvijestio vršitelj dužnosti čelnika tzv, Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin za ruske medije, “situacija na bokovima u Artjomovsku (ruski naziv za Bahmut) postojano je teška “. Prema njegovim riječima, grad se gađa iz bespilotnih letjelica.

Kada tako govori prvi čovjek regije, koji se upravo kandidira i za dužnost njezinog prvog predsjednika u sastavu Ruske Federacije otkako je i službeno anektirana početkom listopada prošle godine – znači da je stanje po ruske snage u zoni Bahmuta vjerojatno i teže nego što navodi.





Komentari

komentar

You may also like