Ukrajinski dužnosnik tvrdi da su pregovori s Rusijom obustavljeni

Pregovori između Ukrajine i Rusije trenutno su obustavljeni, rekao je u utorak visoki ukrajinski dužnosnik, izvještava Anadolu Agency.

“Objektivno gledano, pregovarački proces je stvarno u pauzi. Zašto? Postoji nekoliko razloga. Rusija ne pokazuje ključnu stvar – razumijevanje današnjih procesa u svijetu i njezine (Rusije) izrazito negativne uloge”, rekao je novinarima Mykhailo Podolyak, glavni pregovarač i savjetnik ukrajinskog predsjednika. Ustvrdio je da Rusija ne razumije da se rat “više ne vodi prema njihovim pravilima, rasporedu ili planovima”. Ukrajinski se otpor samo konsolidira, rekao je Podolyak, tvrdeći da se visoki političari suzdržavaju od govorenja istine zbog ruske “propagande”.

“Konačno, ključna točka. Rusija apsolutno želi vidjeti na djelu sve pakete međunarodnih ekonomskih sankcija i konačno shvatiti stvarnu ‘borbenu sposobnost’ svoje vojske, kao i izgubiti ostatke svog ugleda. To je, po mom mišljenju, strateški cilj Rusa: sve ili ništa. Stoga nema smisla spriječiti kolaps ovog bizarnog ‘carstva'”, naglasio je. Podolyak je rekao da će se pregovori s ruskom stranom nastaviti “ako bude specifičnosti”.

Otkako je počeo rat, Turska je bila domaćin susreta najvišeg profila između ukrajinskih i ruskih dužnosnika ovog ožujka u ljetovalištu Antalya i Istanbulu. Ruski rat protiv Ukrajine, koji je počeo 24. veljače, ostavio je tisuće mrtvih ili ranjenih, a više od 6 milijuna ljudi prisilio je na bijeg u inozemstvo, prema podacima UN-a.

Komentari

komentar





You may also like