Ukrajinski predsjednik od SAD-a moli oružje

Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelensky u Kijevu se sastao s američkim kongresmenom iz države Ohio, republikancem Robertom Portmanom, kazavši mu kako ukrajinskoj vojsci trebaju novi oružani sustavi.

„On (Zelensky, op. GN.) otvoreno je govorio o hrabrosti svoje vojske, kao i o potrebi za oružanim sustavima i osnovnim uvjetima. Razgovarali smo o ruskoj propagandi na istočnoj granici i o naporima oko sprječavanja signala televizija (koje emitiraju) s ciljem sijanja razdora među stanovnicima Donbassa. Razgovarali smo o pojedinim idejama koje mogu pomoći u suprostavljanju toj propagandi i dezinformacijama. Ja sam se već povezao sa State Departmentom u svezi tih ideja“, izjavio je Robert Portman.

Američki kongresmen također je podsjetio na svoj razgovor s nedavno imenovanim zapovjednikom Glavnog stožera ukrajinske vojske Ruslanom Homchakom, s kojim je razgovarao o tome kako SAD mogu pomoći. O tome je Portman, kazao je dalje, već počeo razgovore sa svojim kolegama u vijeću za vojna pitanja Oružanih snaga u Trumpovoj administraciji.

Podsjećamo: SAD planiraju u 2020.g. Ukrajini isporučiti oružja u vrijednosti od 250 milijuna dolara, za usporedbu s prethodnom godinom kada to iznosi 200 milijuna dolara.

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like