Ukrenergo upozorava na prekide u opskrbi električnom energijom diljem Ukrajine

Prekidi u opskrbi strujom mogući su u cijeloj Ukrajini, izvijestio je u ponedjeljak ukrajinski operater energetskog sustava Ukrenergo.

“U gradovima su mogući nestanci struje”, objavila je tvrtka na svom Telegram kanalu pripisujući moguće prekide eksplozijama u energetskim postrojenjima i kritičnoj infrastrukturi. Tvrtka je napomenula da stručnjaci rade na otklanjanju oštećenja i uvođenju rezervnih sustava napajanja. I ukrajinski guverneri su rekli da su u ruskim napadima, osim stambenih objekata, pogođeni i objekti energetske infrastrukture.

Ruska agencija RIA prenijela je izjavu ministarstva obrane zemlje da su ruske snage pogodile “sve označene mete” u valu raketnih napada na Ukrajinu. Ministarstvo je priopćilo da su napadi izvedeni precizno navođenim oružjem i da su uspješno pogođeni ukrajinski vojni objekti, kao i komunikacijski i energetski objekti.

Manjku stabilnosti ukrajinske električne mreže zasigurno ne pomaže ni gašenjem reaktora u najvećoj nuklearnoj elektrani Zaporožje. Svih šest reaktora u elektrani je zatvoreno, ali im je i dalje potrebna električna energija za hlađenje i druge sigurnosne funkcije.

Komentari

komentar





You may also like