Umro poznati američki novinar i TV voditelj Larry King

Foto: RT

Američki novinar i TV voditelj Larry King umro je u 87. godini života, objavljeno je na njegovoj twitter stranici.

King je preminuo u subotu ujutro, 23. siječnja, u bolnici Cedars-Sinai u Los Angelesu. Uzrok smrti još nije objavljen, ali američki su mediji već ranije izvijestili da je početkom siječnja poznati TV voditelj hospitaliziran s koronavirusom.





Prema navodima televizije ABC, Larry King se tijekom posljednjih nekoliko godina borio s velikim zdravstvenim problemima. 2019. godine imao je srčani udar – treći u zadnjih 30 godina.

Pokojni novinar imao je i veliku obiteljsku tragediju –  u ljeto 2020. godine dvoje njegove djece umrlo je u razmaku od svega mjesec dana: 65-godišnji sin Andy King, doživio je srčani udar, a 52-ogodišnja kćer Chaya King umrla je od karcinoma.

Larry King bio je najpoznatiji po emisiji Larry King Live, koju je vodio od 1985. do 2010. godine na CNN-u. Intervjuirao je nevjerojatnih preko pedeset tisuća političara, glumaca, sportaša i drugih poznatih osoba.





Ostao je vjeran novinarskoj slobodi pa je, tako, 2013. godine prodao prava na svoju TV emisiju ruskoj televizijskoj mreži RT Americi, gdje je nastavio raditi nakon raskida ugovora sa CNN-om.

 

Komentari

komentar

You may also like