Umro šef moćnog bankarskog klana Rothschild

Foto: dnevno.hr

I moćni i bogati umiru. To je, prema mnogima, i jedina pravda i dokaz jednakosti svih ljudi – i bogatih i siromašnih – u smrti, koju ne mogu izbjeći i u koju sa sobom ne mogu ponijeti ama baš ništa materijalnog s ovoga svijeta.

Ovaj uvod posljedica je slijedeće vijesti:

Poznati francuski bankar i plemić, barun Benjamin de Rothschild, koji je bio na čelu golemog obiteljskog biznisa, kojeg je naslijedio, umro je u Švicarskoj od srčanog udara.

Sin Edmonda i Nadine de Rothschild, koji su bili na čelu financijske grupe nakon očeve smrti 1997. godine, umro je u 58. godini života. O tome izvještava medij Le Parisien, pozivajući se na informacije dobivene od obitelji preminulog baruna.

“Ariana de Rothschild i njezine kćeri duboko su ožalošćene zbog smrti svog supruga i oca Benjamina de Rothschilda, kao posljedice srčanog udara u obiteljskoj kući u Pregnyju u Švicarskoj, poslijepodne 15. siječnja 2021.”, navedeno je u brzojavu obitelji.





Benjamin de Rothschild sedma je generacija potomaka osnivača moćne bankarske dinastije. Bio je otac četvero djece. Smatran je jednim od najbogatijih članova obitelji i bio je na čelu Edmond de Rothschild Group, neovisne obiteljske tvrtke koja se specijalizirala za upravljanje imovinom i za osobno bankarstvo.

Vrijednost imovine koja je pod upravom holdinga iznosi 173 milijarde švicarskih franaka (oko 194 milijardi dolara).

Prema informacijama dobivenim od obitelji preminulog, sprovod će se održati bez nepotrebne pompe i u uskom obiteljskom krugu.





 

 

Komentari

komentar

You may also like