Utjecajni senator: ako Trump prizna poraz, republikanci više nikada neće pobijediti na izborima

Lindsey Graham, utjecajni američki senator-republikanac, izjavio je za američki medij The Hill kako Donald Trump ne smije priznati poraz na predsjedničkim izborima, a naveo je i razlog:

„Ako republikanci ne bace izazov i ne promijene američki izborni sustav, republikanci više nikada neće moći dobiti izbore.“

The Hill podsjeća kako su gotovo svi veliki američki mediji (a velika većina ih je bliska Demokratskoj stranci, op. GN.) objavili pobjedu Joe Bidena na predsjedničkim izborima 2020. g. Trump nije priznao poraz, kazavši kako su izbori krivotvoreni. Sličnoga je stava i senator Graham, koji se poglavito negativno izrazio o izborima u Penssilvanyji, gdje su, kako je kazao, među biračima bile registrirane i umrle osobe.

Međutim The Hill piše kako su svi ostali republikanci Trumpu savjetovali da prizna poraz i otvori novo poglavlje u povijesti Republikanske stranke.

Ali Trump se, barem za sada, s idejama o kojima piše The Hill ne miri, već je uputio niz tužbi prema ključnim saveznim državama, zahtijevajući da se glasovi pristigli poštom proglase neregularnim s obzirom na brojne nepravilnosti s imenima birača, na kojima je navodno bio i veliki broj davno umrlih osoba.

Komentari

komentar





You may also like