(Uživo) Totalni kolaps u Francuskoj: promet prekinut u potpunosti – štrajk paralizirao zemlju!

Javni promet u Francuskoj potpuno je zaustavljen zbog sveopćeg štrajka protiv mirovinske reforme predsjednika Emmanuela Macrona. Ne rade bolnice, škole, benzinske postaje ostale bez goriva…

Sinoć smo kroz analizu dopisnice portala Geopolitika News iz Pariza, Sanje Vujačić, najavili današnji početak kaosa u Francuskoj (vidi poveznicu ispod teksta). A upravo to i događa, stim da se nastalom kaosu ne nazire skori kraj. Štoviše!

Prema informacijama medija The Local-France, svega 10% vlakova u Francuskoj nastavilo je prometovati, a tvrtka „Eurostar“ do utorka je ukinula prometovanje za 100-tinjak vlakova. Osim toga zatvorene su i postaje pariškoga metroa, a građani su primorani koristiti električne skutere i bicikle kako bi došli do svojih radnih mijesta.

Zrakoplovne tvrtke Easyjet, British Airways i Ryanair obustavile su svoje letove u Francusku, a nacionalna tvrtka Air France obustavila je 30% unutarnjih letova.

Na sjeveru zemlje prosvjednici su blokirali cestovni promet, zbog čega su nastale nevjerojatne kolone – dužine do 750 kilometara!

„Žuti prsluci“ blokirali su energetska skladišta u departmentu Var na jugu zemlje. Od štrajka su stradale i rafinerije nafte, a na 200 benziskih postaja upotpunosti je ponestalo goriva. Prema riječima francuske ministrice prometa Elisabeth Borne, niti u petak neće doći do poboljšanja stanja.





U čitavoj je zemlji zatvorena većina škola, bolnica i drugih državnih institucija. Televizija France 24 priopćila je kako je policija naložila zatvaranje svih trgovina, kafića i restorana u zonama gdje se nalaze prosvjednici. Više od 6 tisuća policajaca stiglo je u Pariz za slučaj sprječavanja eventualnih nereda. Inače, zatvoren je i čuveni Ajfelov toranj,  mnogi turisti, kao i državni službenici drugih zemalja odgodili su svoja putovanja u Francusku, a među njima i američki ministar energetike.

Nevjerojatnom djeluje informacija iz medija, kako danas započeti opći štrajk u Francuskoj može trajati sve do Nove godine. Drugim riječima zemlji prijeti potpuna paraliza.

 





 

TOP TEMA: dr. sc. Sanja Vujačić: VLAST STRIJEPI OD NOVE FRANCUSKE REVOLUCIJE 5. PROSINCA

Komentari

komentar

You may also like