Večeras o Siriji razgovarali ruski i iranski ministri obrane

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu i njegov iranski kolega Hosein Deghan večeras su telefonski razgovarali o stanju u Siriji i općenito bliskoistočnoj regiji.

U objavljenom priopćenju nakon razgovora navedeno je slijedeće: „Ministri su razmotrili stanje u regiji, nastalo nakon američkog raketnog udara na zrakoplovnu bazu „Shaayrat“. Obje strane su američki čin kvalificirale kao protivan međunarodnom pravu, koji omogućuje aktiviranje „Islamske države“ i drugih terorističkih organizacija.“ Također je navedeno kako su ministri razmotrili pitanja koordinacije djelovanja na sirijskom tlu u borbi protiv terorizma.

Sve se ovo događa uoči razgovora američkog državnog tajnika Rexa Tillersona i ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova u Moskvi 12. travnja. Teheran i Moskva ovim činom jasno demonstriraju svoje savezništvo po pitanju Sirije i time odašilju odgovor na Tillersonov ranije postavljeni „ultimatum“ Rusiji, prema kojem se ona mora odlučiti, hoće li dalje ići sa SAD-om i njegovim saveznicima, ili s Iranom, Asadom i „Hezbollahom“.

 

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like