Velika Britanija i Japan priključili se američkom bojkotu Huaweia

Velika Britanija i Japan priključuju se američkoj blokadi kineskog IT-diva Huawei. Ta će tvrtka izgubiti pristup tamošnjim glavnim dostavljačima komponenti za svoje proizvode.

Britanska tvrtka u vlasništvu japanske Softbank, ARM Holdings, izvijestila je svoje partnere o prekidu svih kontakata s kineskim Huaweiom i njegovim tvrtkama-kćerima. ARM razvija i licencira procesore, koji se koriste u svim vrstama elektroničkih proizvoda, uključno i smartfona, tableta, televizora i td.

Softbank, također jedan od većih japanskih vlasnika mobilnih mreža, priključio se svojim kolegama iz DoCoMo i KDDI, objavivši kako prekida primati narudžbe za telefone Huawei. Još jedna velika japanska tvrtka – Panasonic  – također je izjavila o prekidu suradnje s Huaweiom.

Britanski mobilni operateri zaustavili su prednarudžbe za telefone 5G tvrtke Huawei, a to se prije svega odnosi na Vodafone.

„Mi obustavljamo predbilježbe za Huawei Mate 20X (5G) u Velikoj Britaniji. To je privremena mjera, dok postoji neizvjesnost u odnosu prema novim proizvodima Huawei 5G. Mi ćemo pratiti situaciju“, objavio je glasnogovornik Vodafona.

Komentari

komentar

0 komentara

You may also like