Velika Britanija šalje svoje tenkove u Njemačku za zaštitu od Rusije

Velika Britanija namjerava rasporediti stotine oklopnih vozila u Njemačkoj kao dio potpore jačanju NATO saveza u regiji zbog problema s Rusijom po pitanju Ukrajine (na naslovnici su njemački tenkovi Leopard).

Plan modernizacije britanske vojske, koja je dobila naziv “Soldier of the Future”, objavilo je dan ranije Ministarstvo obrane Ujedinjenog Kraljevstva. Britanija namjerava povećati svoju vojnu nazočnost diljem svijeta, piše medij The Financial Times.

S tim ciljem, uspostavljaju se kopneni regionalni centri u Njemačkoj, Keniji i Omanu, koji omogućuju “brzo reagiranje kada je potrebno”.

Planovi Londona uključuju raspoređivanje stotina tenkova i oklopnih vozila u njemačkom gradu Sennelageru u blizini grada Paderborna. Prema riječima britanskog generala Ralpha Wooddissa, tako značajan broj oklopnih vozila izvoze se iz zemlje kako bi se mogli “premjestiti brže ako bude potrebno negdje na kontinentu u Europi”. Prema izvješćima britanskih medija, u Njemačku bi moglo biti prebačeno oko 250 tenkova i oklopnih vozila.

 

 





Komentari

komentar

You may also like