Veliki obrat: Trump odnose s Rusijom nazvao „vrlo dobrim“

Na medijskoj konferenciji održanoj u Bijeloj kući američki predsjednik Donald Trump izjavio je kako su se između SAD-a i Rusije uspostavili vrlo dobri odnosi.

Štoviše, američki vođa proširio je taj optimizam i na druge, blago rečeno američke neistomišljenike, kazavši kako „ne vidi nastojanja“ da Rusija, Kina, Sjeverna Koreja i Iran koriste pandemiju koronavirusa na štetu SAD-a.

Osvrnuo se i na nedavno postignuti naftni sporazum, kazavši, kako su SAD i Rusija nad njim  „radile zajedno“. Trump je izjavio kako se u vrijeme rada na sporazumu OPEC+ o smanjenju proizvodnje nafte ruski predsjednik Vladimir Putin „ponašao kao pravi džentlmen“.

Naravno, takvim Trumpovim riječima pomogla je, osim naftnog sporazuma, i nedavna ruska zračna dostava humanitarne pomoći SAD-u za borbu protiv koronavirusa COVID-19. Osim toga Trump je 16. travnja obećao pomoć Rusiji u respiratornim aparatima, kada se u SAD-u uspostavi njihova proizvodnja. Podsjećamo kao se i u Rusiji posljednjih dana ubrzano širi epidemija koronavirusa iako su tamošnji brojevi još uvijek kudikamo manji od onih u SAD-u i kreću se oko 43 tisuće oboljelih, dok broj umrlih osoba iznosi 361. Najveći broj inficiranih bilježi se na području Moskve.

 

Komentari

komentar





You may also like