Veliki prosvjedi u Kanadi u znaku solidarnosti prema ubijenima u muslimanskoj obitelji

Tisuće Kanađana marširalo je jučer ulicama Londona (grad u Kanadi) u pokrajini Ontario izražavajući podršku muslimanskoj manjini, prenosi Reuters. Naime, prosvjed dolazi kao reakcija na napad u kojem se  Nathaniel Veltman (20)  prošlu nedjelju kamionom namjerno zabio u muslimansku obitelj ubivši njih četvero (tri generacije).

Malena sreća je što je preživio ipak jedan član obitelji, devetogodišnji dječak. Motiv napada bio je zločin iz mržnje. Tužitelji tvrde da je napad bio unaprijed planiran.

Prosvjednici su u dugoj koloni prešli 7 kilometara (od mjesta nesreće do gradske džamije).  Okupljeni su se razlikovali po godištu i etnicitetu. Mogli su se vidjeti transparenti na kojima piše “Mržnji ovdje nema mjesta”.Osim kanadskog Londona, okupljanja solidarnosti su se održala i u Torontu, Ottawi, Montrealu i Quebecu.

Napad su oštro osudili skoro svi prominentniji političari Kanade. Premijer Justin Trudeau napad je nazvao “terorističkim činom” i obećao oštriji sukob sa ekstremnom desnicom i širenjem mržnje.

Komentari

komentar
You may also like