Veliki uspjeh sirijske vojske: oslobođen teritorij jugo-zapadno od Damaska

Sirijske snage podignule su sirijski stijeg na strateški važnoj uzvisini Tulul al-Humur u znak uspješnog završetka vojne operacije protiv terorista u zapadnim i jugo-zapadnim predgrađima Damaska, izvjestila je sirijska agencija SANA.

Sirijska vojska učvrstila se i na najdominantnijoj uzvisini na granici regija Quneitra i Damask, istočno od naselja Hader, na teritoriju koju je, prema informacijama te agencije, Izrael namjeravao uključiti u tampon zonu na Golanskoj visoravni.

Vojna operacija protiv terorista na jugo-zapadnim predgrađima Damaska koja graniče s Golanskom visoravni, trajala je tri mjeseca. Vladinim snagama i njihovim saveznicima suprostavljali su se borci t.o. „Jabhat al-Nusra“ i niza drugih organizacija koje su sredinom 2015.g. osnovale „Ujedinjeni vojni savez“.

Nakon što je sirijska vojska u potpunosti zatvorila obruč oko terorističkih snaga, zapovjednici terorističkih postrojbi bili su primorani prihvatiti uvjete Damaska: predali su teško naoružanje, a njihovi borci preveženi su u smjeru Derae.

 

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like