Velikom hakerskom krađom kriptovaluta ukradena vrijednost od 615 mil. $

Blockchain tvrtka Ronin danas je objavila da su joj hakeri iz sustava izvukli 615 milijuna dolara vrijedne kriptovalute. To je druga najveća pljačka te vrste u povijesti, prenosi Reuters.

Kako je objavljeno, neimenovani hakeri su 23. ožujka ukrali 173,600 tokena Ethera i 25,5 milijuna tokena USD Coina. Ukupna vrijednost tih kriptovaluta trenutno iznosi 614 milijuna američkih dolara. Ronin je krađu razotkrio tek danas. Projekt je rekao da su neidentificirani hakeri 23. ožujka ukrali oko 173 600 ether tokena i 25.5 milijuna USD Coin tokena. Prema sadašnjem tečaju, ukradena sredstva vrijedna su 615 milijuna dolara. To događaj čini čini drugom najvećom zabilježenom krađom kriptovaluta, prema tvrtki za analizu blockchaina Elliptic. Kripto platforme suočavaju se sa sve većim krađama putem hakiranja.

Iz Ronina tvrde da je haker upotrijebio ukradene privatne ključeve, tj. lozinke potrebne za pristup kripto fondovima. “Radimo izravno s raznim vladinim agencijama kako bismo osigurali da kriminalci budu dovedeni pred lice pravde”, rekali su iz tvrtke. Ronin je projekt kojeg je razvio singapurski studio za igre Sky Mavis.

Komentari

komentar

You may also like