Venezuela zatvorila tri mosta na granici s Kolumbijom

Venezuelanska granična služba, prema nalogu službenog Caracasa, privremeno je zatvorila tri mosta na granici s Kolumbijom. O tome je na svom twitteru izvijestila potpredsjednica Venezuele Delcy Rodriguez.

„Bolivarska vlada izvješćuje stanovnike kako je, zbog ozbiljnih i protuzakonitih prijetnji od strane vlade Kolumbije u odnosu na venezuelanski suverenitet, donijeta odluka o privremenom, potpunom zatvaranju mostova Simon Bolivar, Santander i Union“, napisala je potpredsjednica Rodriguez.

Pri tom je naglasila kako vlada osigurava Venezuelancima i Kolumbijcima „puno jamstvo sigurnosti pograničnih prijelaza“, a od kolumbijskog predsjednika Ivana Duque zatražila je prestanak potpore politici Washingtona po pitanju Venezuele.





Podsjećamo: predsjednik Venezuele Nicolas Maduro sinoć je objavio vijest o zatvaranju granice s Brazilom. Odbio je propuštati kamione iz SAD-a koji dolaze s teritorija susjednih država. Caracas smatra kako humanitarna pomoć služi kao pokriće za američku vojnu intervenciju. Prema kasnije pristiglim informacijama, venezuelanska vojska otvorila je vatru prema grupi civila koji su s brazilske strane željeli deblokirati granicu, pri čemu je jedna osoba ubijena.

 

 





Komentari

komentar

0 komentara

You may also like