Venezuelanska potpredsjednica stigla u Moskvu: priprema se veliki sastanak

Potpredsjednica Venezuele Delcy Rodriguez stigla je u službeni posjet Rusiji, a u Moskvi ju je primio njen kolega Sergey Lavrov, koji joj je kazao kako venezuelanskom predsjedniku Nicolasu Maduru ruski predsjednik Vladimir Putin, kao kolegi i prijatelju šalje riječi potpore i solidarnosti. Naime, Putin se danas neće sastati s Rodriguez.

Lavrov je potvrdio namjeru Rusije za suprostavljanje željama za miješanje u unutarnje stvari Venezuele. „Mi s vama vrlo usko surađujemo i koordiniramo sve naše aktivnosti na međunarodnoj sceni. Sada to ima posebnu važnost, u uvjetimama kada je Venezuela izvrgnuta frontalnom napadu, besramnom miješanju u unutarnje poslove. Mi ćemo se kategorički suprostaviti tim nastojanjima. I stajat ćemo na idealima, pravilima i načelima povelje UN-a“, kazao je Lavrov. Također je dodao kako Rusija podupire korake koje poduzima Maduro s ciljem rješavanja socijalno-ekonomskih pitanja i da je uvjeren kako će tome pomoći i zasjedanje komisije visoke razine, koja će se održati u travnju.

Naime, velika službena delegacija iz Venezuele početkom idućeg mjeseca stiže u Rusiju, gdje će se 4. i 5. travnja održati zasjedanje rusko-venezuelanske međuvladine komisije o trgovinsko-gospodarskoj i znanstveno-tehničkoj suradnji. Ruski potpredsjednik vlade Jury Borisov bit će supresjedatelj komisije s ruske strane.

Potpredsjednica Delcy Rodriguez kazala je kako je „Venezuela postala žrtva planske agresije SAD-a“. „Ovo je pravi trenutak za iznalaženje novih putova suradnje s obzirom na nastalo stanje. Zato  predlažem novi dnevni red, usmjeren na razvoj naših odnosa“,izjavila je venezuelanska potpredsjednica u razgovoru s ruskim šefom diplomacije.

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like