(Video) Američki senator Putinu predao Trumpovo pismo

Američki senator Rand Paul uručio je administraciji ruskog predsjednika Vladimira Putina pismo koje mu je poslao američki kolega Donald Trump.

„Meni je bila čast predati pismo predsjednika Trumpa administraciji predsjednika Vladimira Putina. U pismu je stavljen naglasak na važnost daljnje suradnje u različitim sferama, uključno borbu s terorizmom, proširenje dijaloga u zakonodavnoj sferi i uspostavi kulturne suradnje“, napisao je u srijedu, 8. kolovoza, Rand Paul na svom tvitu.

Rrand Paul pozvao je rusku parlamentarnu delegaciju u posjet Washingtonu.





Podsjećamo: početkom tjedna delegacija američkih senatora stigla je u Moskvu, a u njoj su, osim Randa Paula, bili i član senata zakonodavnog vijeća države Texas Don Huffines i predsjednik Cato Instituta Peter Goettler. Oni su se u ponedjeljak i utorak sastajali sa zastupnicima ruskog parlamenta, a senator Paul s njima je razgovarao o stanju u Siriji i na jugo-istoku Ukrajine. Paul je izjavio kako je bio zadovoljan posjetom Rusiji.

Slučajno lii ne (prosudite sami), upravo je danas američki medij Politico napisao kako je od ruskih službenih osoba došao do tajnih saznanja o tome, da je ruski predsjednik Vladimir Putin na nedavnom summitu s predsjednikom Trumpom u Helsinkiju, istom predložio nastavak dijaloga oko nadzora nad naoružanjem, širenja atomskog oružja i zabrani širenja oružja u svemirskom prostoru. Spominje se, također, kako je Trumpova administracija odbila komentirati tu vijest, navodeći, kako nikakav dokument o tome ona nije dobila.

Bila sve to istina ili ne (a mi smatramo da je istina), Trump je ipak uručio svoje osobno pismo Putinu, za koje teško možemo vjerovati kako mu je, uza svo poštovanje prema kulturi, intencija uspostava prekinutih kulturnih veza između dviju nuklearnih supersila.





 

Komentari

komentar

0 komentara

You may also like