(VIDEO) Antifa napala sjedište demokrata u Portlandu, prevrnuli su aute i uzvikivali: j*** se Joe Biden

Ljevičarski ekstremisti u Portlandu su, u srijedu, razbili prozore na sjedištu Demokratske stranke za saveznu državu Oregon.

Washington Examiner piše da se stotine prosvjednika, povezanih s Antifom okupilo oko 14 sati , dva sata nakon inauguracije predsjednika Joea Bidena, nakon čega su razbili prozore sjedišta Demokratske stranke u gradu. Prilikom napada ekstremisti su koristili kišobrane kako ih nadzorne kamere kasnije ne bi mogle identificirati.

Portlandska policija potvrdila je napad na Twitteru i poručila: “Svatko uključen u kriminalno ponašanje, uključujući vandalizam i crtanje grafita može biti uhićen ili će dobiti prijavu”.





“Prestanite oštećivati sjedište Demokratske stranke za Oregon, u Portlandu”, objavila je policija na Twitteru.

Nakon napada na sjedište Demokratske stranke anarhisti su se uputili prema zgradi Američke imigracijske i carinske službe (ICE).

Policija navodi u priopćenju da je do zgrade ICE-a došlo oko 150 osoba, pri čemu su neki prosvjednici imali pištolje s gumenim mecima, električne pištolje, kamenje, pirotehnička sredstva i sl. Prilikom (ranijeg) napada na sjedište Demokratske stranke policija je uhitila osam osoba te je zaplijenila molotovljeve koktele, noževe, palice i sl., navodi se u izvješću.

Prilikom napada na ICE došlo je do sukoba sa saveznom policijom:

Također, prosvjednici su u sjeveroistočnom dijelu grada prevrtali automobile, a prema izvješću portlandske policije, također su sprječavali, u obavljanju posla, policiju koja je htjela izbaviti osobe zarobljene u automobilu.

Prosvjednici, povezani s Antifom, izašli su na ulice i u drugim gradovima SAD-a, poput Denvera i Seattlea.

U Seattleu su zaustavili promet u jednoj ulici tako što su zapalili američke zastave.

Komentari

komentar

You may also like