(Video) Bijesna svjetina iz BLM prodrla do kuće gradonačelnice St. Luisa: ova s mužem uzela oružje!

Foto: worldeasyguides.com

Nevjerojatne vijesti, koje pristižu posljednjih tjedana iz SAD-a i za koje smo mislili da se mogu događati svugdje samo ne u toj državi, sustižu jedna drugu. Ova, najnovija, jasno ukazuje na to, koliko je daleko sve to skupa otišlo i koliko je dubok unutarnji raskol u američkom društvu.

Naime, agresivni prosvijedi u gradu St. Louisu (država Missouri) doveli su do upada bijesne svjetine na privatni posjed gradonačelnice toga grada 66-ogodišnje Lydae Krewson. Kada su prosvjednici srušili vrata na ogradi luksuznoga zdanja u vlasništvu gradonačelnice i ušli na njen privatni posjed, Krewson i njen suprug Mike nisu puno dvojili, već su u svoje ruke uzeli oružje – Lyda pištolj, a Mike pušku.

Foto: gradonačelnica St. Louisa Lyda Krewson

Radilo se o 500-tinjak radikalnih pripadnika pokreta Black lives matter (BLM), koji su se prije toga probili u štićenu zonu grada St. Louisa Portland Place uzvikujući „Eat rich“ (“jedi bogate”), a došavši do zdanja gradonačelnice uzvikivali su: „Ostavka!“

Najzanimljivije u čitavom ovom apsurdu, u kojemu su se danas našle Sjedinjene Države, je činjenica kako je gradonačelnica Lyda Krewson članica Demokratske stranke, čiji vođe sada aktivno podupiru pokret BLM. Gradonačelnicu Krewson u njenom gradu smatraju vrlo hrabrom ženom. Njen prethodni suprug Jeff bio je ubijen 1995. g., kada su maloljetni delinkventi pokušali otuđiti njegov auto. Funkciju gradonačelnice obnaša stavljajući posebnu pozornost upravo na preventivni rad prama maloljetnim osobama koje su bez nadzora i sklone kriminalu. Nije potrebno govoriti kako se među njima znatnim dijelom nalaze upravo one afroameričkog porijekla. Razlozi takvoga stanja svakako su puno dublji i definitivno leže u američkom političkom sustavu i ukupnom ustroju te zemlje, ali za to stanje sasvim sigurno nije kriva spomenuta gradonačelnica, k tomu još i posebno osjetljiva na prava afroameričkog stanovništva u svome gradu.

 

Komentari

komentar

You may also like