(Video) „Boeing“ se službenim pismom zahvalio američkoj vojsci

Američka korporacija „Boeing“, koja u svom civilnom programu proizvodnje i prodaje zrakoplova prolazi teške trenutke zbog velikih poslovnih i pravosudnih problema vezano uz svoj najmoderniji i najveći (a trebao je biti i najperspektivniji) zrakoplov 737 MAX, zbog zataškavanja informacije o njegovim tehničkim problemima od strane uprave tvrtke (što je za posljedicu imalo niz katastrofalnih zrakoplovnih nesreća), nastavlja svoju uspješnu suradnju s američkom vojskom – u kojoj ta golema korporacija čini jedan od njezinih stupova opremanja i opskrbe najsuvremenijim vojnim sredstvima i naoružanjem.

Tako je „Boeing“ 18. studenog uputio pismo zahvale zapovjedništvu američkih  pomorskih snaga zbog njihove odluke za stavljanjem na grb novog nosača zrakoplova USS John F. Kennedy (trebao bi biti uveden u operativni sastav američke flote tijekom 2020. g.) slike suvremenog palubnog drona-tankera Boeing MQ-25 Stingray, u društvu s nevidljivim zrakoplovom  F-35C Lightning II i helikopterom H-60 Seahawk.

Podsjećamo: korporacija „Boeing“ pobijedila je na natječaju američkih pomorskih snaga za nabavku drona-tankera, a u kolovozu 2018. g. bio je potpisan i ugovor vrijedan 805,319 milijuna dolara o proizvodnji četiri letjelice MQ-25A Stingray, uključno i njihovu integraciju u sastav zračnog sastava nosača zrakoplova i doseg stadija inicijalne operativne spremnosti (Initial Operational Capability). Letno testiranje ovoga drona obavljeno je po prvi puta u rujnu ove godine, a njegova serijska proizvodnja i isporuka počet će 2024. g. Američka pomorska flota namjerava nabaviti ukupno 72 takva aparata za iznos od 13 milijardi dolara.

U svakom slučaju, složit ćete se, vrijedi poslati pismo zahvale!

 





Komentari

komentar

You may also like