(Video) Francuska TV zabilježila trenutak snažne eksplozije u Kramatorsku, gradu pod nadzorom ukrajinske vojske

Francuska televizija TF1 zabilježila je trenutak snažne eksplozije upravo u vrijeme uključenja njenog reportera iz ukrajinskog grada Kramatorska, koji, uz Slavjansk, predstavlja posljednju veliku aglomeraciju u regiji Donjeck koja je pod kontrolom ukrajinskih snaga. Naime, isturene borbene linije istočno od tih gradova sada se nalaze u zoni Bahmuta (Artemovsk, rus.) i Soledara gdje se tjednima vode žestoke borbe između ukrajinskih i ruskih snaga, već i u samim gradskim zonama. Broj mrtvih i ranjenih vojnika je velik, a gradovi su gotovo u cijelosti razrušeni snažnim udarima ruskog topništva. U slučaju njihovog zauzimanja od strane ruskih snaga borbe bi se prebacile upravo u zone aglomeracije Kramatorsk-Slavjansk. Tamo se još od prije početka ruske invazije na Ukrajinu nalaze glavni logistički centri ukrajinske vojske za čitavu regiju Donbas. U Kramatorsku je smješteno regionalno vojno zapovjedništvo i veliki garnizon ukrajinske vojske.

Trenutak eksplozije iznenadio je kako samog reportera, tako i voditelja televizije TF1 i njegovog gosta francuskog ministra Bruna Le Mairea, kao i publiku u studiju.

Prije toga rusko Ministarstvo obrane objavilo je o ruskim napadima na točke privremenog raspoređivanja stranih dobrovoljačkih postrojbi u regijama Markovo i Kramatorsk u tzv. DNR-u, kao i Novoosinovo u regiji Harkiv. Kao rezultat tih napada navodno je neutralizirano više od 70 plaćenika, a više od stotinu ih je ozlijeđeno. Je li ova snažna eksplozija s njima povezana nije poznato.

Trenutak eksplozije u Kramatorsku, iza leđa novinara francuske televizije, možete pogledati ovdje.

 

 





 

 

Komentari

komentar





You may also like