(Video) Idlib sve zasićeniji ruskim i turskim teškim naoružanjem

Foto: en.wikipedia.org

U sirijskoj regiji Idlib traje krhko primirje, a ruski i turski vojnici, sukladno Moskovskom sporazumu, vrše zajedničke ophodnje sjeverno i južno od strateške prometnice M4 koja povezuje gradove Aleppo i Latakiju. Međutim, obje strane i dalje dovlače nove i nove količine i vrste naoružanja.

Rusija u Siriju prebacuje dalekometne topničke sustave, koji će, kako se pretpostavlja, biti razmješteni na sjevero-zapadu te zemlje, navode lokalni mediji koji su na društvenim mrežama objavili fotografije i video snimke ruskog oružja u Siriji.

Najčešće su prikazivane ruske 152-milimetarske haubice 2A65 „Msta-B“. One mogu djelovati s udaljenosti od 30 do 40 kilometara, ovisno o vrsti punjenja (pogledaj video ispod teksta).

Slika 1: ruska haubica “Msta-B”
Pojavljuju se mišljenja prema kojim bi upravo njih mogla kupiti sirijska vojska u slučaju novog zaoštravanja stanja u regiji Idlib. Ukoliko bi ih nabavila, sirijska vojska mogla bi vršiti precizne napade na islamističke snage sa svojih trenutačnih položaja u regiji Idlib sve do granice s Turskom.

Od sklapanja Moskovskog sporazuma 6. ožujka i Turska intenzivira dovlačenje nove vojne tehnike u regiju Idlib. U njoj se posebno ističu turske samohodne  155-milimetarske haubice T-155 Firtina, koje su uočene u zoni grada Sarmina na istoku Idliba (pogledaj video ispod teksta).

Slika 2: turska samohodna haubica T-155 Firtina
 

 

Komentari

komentar

You may also like