(Video) Jemenski pobunjenici srušili američki dron

Televizija Al-Masirah objavila je snimku rušenja američke bespilotne letjelice (dron) MQ-9 Reaper, koju su snimili jemenski šijtski pobunjenici-huti.

Na snimci se vidi ispaljivanje rakete i trenutak kada ona udara u dron. Na kraju snimke vidi se masa ljudi, koji stoje pokraj ostataka oborene američke letjelice.

Prethodno je objavljeno kako je MQ-9 Reaper srušen u zoni sjeverno od glavnog grada Sane kojeg nadziru pobunjenici huti, a njihovi izvori pretpostavljaju da je dron vršio obavještajne zadaće.

Podsjećamo: rat u Jemenu traje od 2014. godine, a na jednoj su strani pobunjenici-huti iz šijtskog pokreta „Ansar Alla“ i dio službene jemenske vojske odane svrgnutom bivšem predsjedniku Aliju Salehu, a s druge strane  vladina vojska i lokalne postrojbe odane službenom predsjedniku Mansuru Hadiju. U ožujku 2015.g. u Jemen su upale arapske intervencionističke snage na čelu sa Saudijskom Arabijom, u namjeri povratka na vlast svrgnutog predsjednika Mansura Hadija koji je u međuvremenu bio izbjegao u Rijad. SAD u Jemenu koriste bespilotne letjelice, prije svega za borbu protiv arabijskog ogranka „Al-Qaide“.

 
 

 

Komentari

komentar

0 komentara

You may also like