(Video) Kina će predstaviti svoj novi putnički zrakoplov C919

Kina će i službeno predstaviti svoj novi putnički zrakoplov C919 na predstojećem Međunarodnom aero-nautičkom sajmu, koji će se u gradu Žukovski, u ruskom Podmoskovlju, održati od 27. kolovoza do 1. rujna ove godine, objavljeno je danas u kineskom Ministarstvu industrije i informatizacije.

Na tom će sajmu Kina predstaviti zrakoplove za kraće i srednje-duge letove, kao i bespilotne letjelice, navodi se u priopćenju. Od „srednjoprugaša“, Kina će predstaviti zrakoplov C919, koji bi morao ukazati „na sva kineska dostignuća u avijacijskoj i svemirskoj sferi“, stoji u objavi navedenog Ministarstva.

C919 je prvi kineski uskotrupni zrakoplov koji ima 158 putničkih mjesta i domet do 5,5 tisuća kilometara. Projekt realizira Kineska korporacija za civilno zrakoplovstvo (COMAC), u kojem sudjeluju i brojni zapadni dobavljači. COMAC namjerava prodati najmanje 2 tisuće zrakoplova С919. Planirano je da ovaj zrakoplov razbije dvojni monopol Airbusa i Boeinga na tržištu uskotrupnih zrakoplova. Izravni je konkurent Airbusu A320 i Boeingu 737.

Količina čvrstih narudžbi za kupnju zrakoplova C919 već je dostigla broj od 815.

Komentari

komentar
0 komentara

You may also like