(Video) Napad na dva tankera u Omanskom zaljevu! Jedan je već potonuo!

U Omanskom zaljevu (ulaz u Perzijski zaljev) napadnuta su dva tankera, od kojih je jedan već potonuo, pišu iranski i arapski mediji. Televizija Al-Mayadeen navodi kako je jedan od tankera, naziva „Front Altair“ potonuo , i da je bio u vlasništvu norveške kompanije. Drugi tanker registriran je u Panami. Norveški mediji javljaju da se incident dogodio u iranskim vodama. Navodno nitko od članova posada dvaju tankera nije stradao, a svi su uspješno evakuirani.

Službeni Oman je potvrdio da je na barem jedan tanker izvršen napad, navodi norveški medij Dagblaget i citira omanskog službenika iz obalne straže Nassera Selima: „Mi možemo potvrditi da se napad dogodio. Na norveškom brodu dogodila se eksplozija.“ Potvrdio je da se incident dogodio u iranskim vodama (Oman i Iran zajednički kontroliraju Omanski zaljev, op. a.) i da su omanske vlasti u kontaktu s iranskima.

Pojedini arapski mediji navode kako je napad izvršen na oba tankera i da je jedan od njih napadnut torpedima, dok je drugi stradao od podvodnih mina. Torpeda su navodno pogodila tanker „Front Altair“ koji je izgorio.

Predstavnik brodarske tvrtke Frontline izjavio je kako se posada uglavnom sastoji od državljana Rusije, Gruzije i Filipina, da su ukupno na brodu bile 23 osobe i da su sve evakuirane. Nije potvrdio priopćenja da su na jedan od tankera ispaljena torpeda.
Iranska televizija PressTV navodi kako su se u četvrtak u Omanskom zaljevu dogodile dvije eksplozije, i da je s nekoliko brodova odaslan signal za pomoć.

Iranski brodovi došli su u pomoć 44-orici članova posade jednog od tankera i oni su već preveženi u jednu od iranskih luka.

Agencija Bloomberg navodi kako je potonuli tanker plovio iz Saudijske Arabije u Singapur. Drugi mediji navode kako se radi o tankeru Kokuka Courageous (pod panamskom zastavom).

Komentari

komentar

0 komentara

You may also like