(Video) „Neuzvraćena ljubav“: Kurdi gađaju američku vojsku kamenjem i rajčicama

Koliko su sirijski Kurdi ljuti na Amerikance zbog odluke predsjednika Donalda Trumpa o povlačenju američkih vojnika sa sjevero-istoka Sirije, što je omogućilo tursku vojnu operaciju „Izvor mira“, možda najbolje svjedoči danas objavljeni video kurdske novinske agencije Hawar.

Prema njezinim navodima, ojađeno lokalno stanovništvo pograničnog kurdskog grada Qamishlija bacalo je na vozila američke vojske u povlačenju kamenje i rajčice. Nije nedostajalo niti verbalnih uvreda na račun SAD-a, što je i razumljivo: „ljubav“, ili samo „brak iz interesa“, između Amerikanaca i sirijskih Kurda za ove posljednje ipak je trajala prekratko. Kurdi se sada uistinu osjećaju kao „ostavljena mlada“ pred „oltarom“ prljave bjelosvjetske politike.

Ali američki vojnici na terenu za ovo stanje najmanje su krivi. Njih, kao uostalom i bilo čije druge vojnike, o svemu ovome nitko ništa nije niti pitao niti će pitati. A pomidore i kamenje (i ne samo to) zaslužuju jedino političari. Ali oni su, redovito, u sličnim situacijama skriveni iza čvrstih zidina svojih „bunkera“ iz kojih upravljaju sudbinama „bjelosvjetske“ sirotinje ali i čitavih naroda i država, pričemu za svoj obraz najmanje mare. Zato šteta uništenih rajčica, isporučenih na krivu adresu

Ali barem su Kurdi kroz povijest navikli na slične situacije i izdaju. Međutim, očito – iz povijesti nisu puno naučili.

 





Komentari

komentar

You may also like