(Video) Njemački političar: „za SAD mi smo nitko i ništa!“

Bivši državni tajnik u njemačkom Ministarstvu obrane Willy Wimmer izjavio je kako u elitama Europske unije raste panika, proporcijalno rastu uvažavanja jednog prema drugom lidera SAD-a i Rusije. On je takav stav iznio u intervjuu Pars Today Deutch, kojeg možete pogledati na videu ispod teksta.

Taj je stručnjak za međunarodne odnose proanalizirao međuodnose triju ključnih geopolitičkih igrača na Zemlji –SAD-a, Rusije i Europske unije.

„Svi politčari u EU izgubili su dar govora kada su vidjeli nedavni nastup Donalda Trumpa na summitu NATO-a, gdje je on napao države EU kao loše sluge, a nakon toga otišao predsjedniku Rusije i prema njemu pokazao takvo uvažavanje, koje od njih nitko nije dobio. Otvoreno su se prestrašili. To i jest prava i stvarna karma za Europu – za te političare i političke snage, koji su htjeli učiniti loše upravo tim dvama vođama, koji sada i riješavaju sudbinu današnjega svijeta“, kazao je Wimmer.

Dalje je izjavio, kako sadašnje europske elite žele i dalje voditi ratove i pljačkati druge, dok se  Trump usredotočio na Ameriku, na počinjavši nove ratove i želeći uspostaviti odnose s Moskvom, dok Rusija, vidjevši to, pokazuje strpljivost koja zaslužuje svaku pohvalu. „I panika u elitama EU raste“, zaključuje Wimmer i prognozira, kako Zapadni svijet stoji na rubu kolapsa, jer „bez sukoba, vlasti Europske unije preživjeti ne mogu“, a Trump i Putin se neće uvlačiti u po obje zemlje samoubilački rat.

„Sada Europa na stvari mora gledati trezveno, a istina je u tome, da smo za SAD mi nitko i ništa. Maksimum – suparnik. Rusija je nešto posve drugo. Rusija je za Ameriku – veliki autoritet, a Europa,  poput „zadnje rupe na svirali“.Komentari

komentar

0 komentara

loading...

You may also like