(VIDEO) Portlandska anarhistička autonomna zona puna je oružja – policija se sprema za napad: “izbjegavajte područje”

Prosvjednici su zauzeli kuću iz koje je deložirana afroamerička obitelj te su u okolnim ulicama u Portlandu postavili barikade i proglasili autonomnu zonu. Skupina anarhista (prema nekima riječ je o organizaciji Antifa) naoružana je te je demokratski gradonačelnik Portlanda Ted Wheeler naredio policiji da koristi “sva zakonita sredstva” kako bi izbacili anarhiste iz “autonomne zone”, objavio je New York Post.

New York Post navodi da se najmanje 200 prosvjednika sukobilo s policijom u utorak oko sporne kuće koju su prosvjednici zauzeli još prije tri mjeseca.

Šef portlandske policije je u srijedu navečer savjetovao stanovnicima da izbjegavaju navedeno područje te je najavio da će policija vratititi “mir i red”.

“Portlandska policija dijeli zabrinutost zajednice za barikade, okupaciju i kriminalnu aktivnost u aveniji North Mississippi. Prisutni na barikadama trebali bi ih napustiti, odložiti oružje i omogućiti četvrti da se vrati miru i redu. Svjesni smo zaliha oružja i prisutnosti vatrenog oružja, svjesni smo prijetnji zajednici, medijima i policiji. Vidjeli smo napade. Portlandska policija provest će zakon i koristiti silu, ako je potrebno, kako bi se uspostavio red u četvrti”, kazao je u svom obrćaanju šef portlandske policije Chuck Lovell.

Savjetovao je građane da prijave kriminalne aktivnosti te da “izbjegavaju konfrontacije oko okupacijske zone”, zbog “vlastite sigurnosti”

“Oni koji ne moraju ulaziti, trebali bi izbjegavati to područje”, poručio je Lovell i pozvao anarhiste da napuste “okupirano” područje.
Policija je na Twitteru objavila kartu okupiranog područja te je savjetovala stanovnicima da izbjegavaju to područje, a osobama koji žive u tom području da budu “oprezni”.

Policija zadnji puta nije uspjela steći kontrolu nad autonomnom zonom te su anarhisti primorali policiju na povlačenje.

 

Komentari

komentar

You may also like