(Video) Povratak korjenima: Dačić Erdoganu zapjevao Osman Agu na turskom

U dvodnevnom posjetu Srbiji boravi turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan sa suprugom i brojnom poslovnom delegacijom. Iako dvije zemlje imaju velika nesuglasja po brojnim političkim pitanjima, to ne treba biti prepreka za uspostavu dobre gospodarske suradnje, smatraju Ankara i Beograd.

I nema sumnje kako će pomaka na tom planu uistinu i biti jer su gospodarstvenici s obiju strana zainteresirani za sklapanje novih poslova. Osim toga, turski biznis u Srbiji je već ionako prisutan u brojnim projektima, poglavito u građevinskom i trgovinskom sektoru.

Što se tiče političkih odnosa, ne treba sumnjati kako će se državni vrh obiju zemalja dotaknuti i pitanja Bosne i Hercegovine i odnosa između tamošnjih dvaju entiteta i triju konstitutivnih naroda. I turska i srpska diplomacija upravo po BiH vanjskopolitičkom segmentu imaju veliko iskustvo.

A da se Beograd svom visokom gostu na sve načine nastojao prikazati kao dobar domaćin, svjedoči i nesvakidašnji prizor unutar diplomatskih krugova, iako izveden u opuštenom ozračju službene večere. Naime, srpski potpredsjednik vlade i ministar vanjskih poslova Ivica Dačić, u jednom je trenutku, stojeći pokraj stola, uzeo mikrofon i zapjevao turskom čelniku Erdoganu i njegovoj supruzi Emini pjesmu Osman Aga – na turskom jeziku. Za stolom su još sjedili srpski predsjednik Aleksandar Vučić i supruga Tamara. Raspjevani Dačić nije želio skrivati svoj pjevački talent te je uvaženim gostima zapjevao i bosansku pjesmu „Miljacka“ Halida Bešlića, čemu je nazočio i beogradski muftija Mustafa Jusufspahić. Snimka je ubrzo proširena kroz brojne srpske i turske medije i društvene mreže.

 





 

 

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like