(Video) Prve ruske nadzvučne interkontinentalne rakete „Avangard“ u vojsci do kraja 2019. g.

Ruska agencija TASS objavila je danas informaciju, kako će prvi puk raketnih sustava „Avangard“ (radi se o novim interkontinentalnim balističkim raketama s nadzvučnom i manevrirajućom bojevom glavom, sposobnim zaobilaziti najsuvremenije PRO sustave, o kojma je, između ostalih novih vrsta naoružanja koji se uskoro moraju pojaviti u ruskim oružanim snagama, u ožujku ove godine govorio ruski predsjednik Vladimir Putin) biti stavljen u bojevo dežurstvo do kraja 2019. godine.

Izvor iz ruskog vojno-industrijskog kompleksa za TASS je izjavio, kako će najprije u sastavu puka biti dva raketna sustava, a kasnije će se njihov broj povećati na šest. Kazao je, kako je prema važećem državnom programu naoružavanja vojske predviđen razmještaj dva puka sa sustavima „Avangard“ do 2027. godine. Za njihovo kompletiranje predviđeno je 12 raketa UR-100N UTTH, od kojih će svaka biti ojačana nadzvučnom bojevom glavom. Odluka o konačnom broju stavljanja tih sustava u bojevo dežurstvo ovisit će o stanju u svijetu, naglasio je izvor.

Već je ranije rusko Ministarstvo obrane najavilo kako će oba puka s „Avangardima“ ući u sastav raketne divizije, smještene u Orenburškoj regiji.

 

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like