(Video) Rusija Iraku isporučuje tenkove T-90

U petak je ruski medij „Rossoyskaya Gazeta“ objavio informaciju, kako Rusija na Bliski istok isporučuje 73 tenka T-90, među njima i dio onih u „zapovjednoj varijanti“. Objavljen je i video s kadrovima ukrcaja tenkova T-90 u karakterističnoj kamuflažnoj opremi, iz čega se zaključuje da se tenkovi upućuju u Irak. Tekst i video možete pogledati ovdje.

Na iračkoj varijanti T-90 izvršena je modernizacija, između ostalog i ugradnjom energetskih agregata koji omogućuju uporabu naoružanja bez uključenja glavnog motora. Također je poznato, kako su u tenk instalirani novi ekrani, uspješno testirani kroz novu verziju tenka T-72B3. On označava ugradnju dodatnih modula dinamičke zaštite u tzv. mekom tijelu tenka.

Novi ruski tenkovi vrlo dobro će doći iračkoj vojsci. Ona je nedavno obustavila uporabu američkih tenkova „Abrams“, koji su u Iraku „osigurali“ ne baš pozitivan ugled zbog svoje složenosti i povećane osjetljivosti, što je primjećeno u borbama protiv „Islamske države“. Slične ocjene taj je suvremeni američki tenk dobio i na aktualnoj  jemenskoj bojišnici.

Komentari

komentar

0 komentara

You may also like