(Video) Rusija snažnim napadom na Idlib odgovorila Turskoj zbog slanja terorista u Karabah

U ponedjeljak, 26. listopada, rusko zrakoplovstvo izvršilo je snažni napad na stožer i kamp za obuku proturske oružane organizacije „Faylaq al-Sham“ (u sastavu je proturskog „Nacionalnog fronta oslobođenja“ i sudjelovala je u turskoj vojnoj operaciji u zauzimanju pogranične zone Sirije) u gradu Kafr Taharim, u sirijskoj sjevero-zapadnoj regiji Idlib. Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije i snimci tog zračnog napada, kao i njegove posljedice.

„Više od 25 terorista ubijeno je i ranjeno. Organizacija je jedna od najopasnijih grupa Turske u sirijskom Idlibu“, napisao je bloger Babak Taghvaee.

 





 

Općenito blogeri ovaj napad ocjenjuju kako ruski odgovor Turskoj na prebacivanje radikalnih islamističkih boraca u Azerbajdžan za borbe u Nagorno Karabahu.

Novinar njemačkog Bilda Julian Repke pri tom navodi kako je ruski napad izvršen u vrijeme trajanja parade islamističkih boraca.





Možda je ovaj napad i ruska osveta za riječi jednog od zapovjednika brigade „Sultan Murat“, kazanih američkoj novinarki Lindsey Snell na upit o glavnom razlogu odlaska boraca u Azerbajdžan. Novinarka je na svom tvitu napisala slijedeće: „Prema njegovim riječima, Sirijci ratuju s Rusima u Libiji i Azerbajdžanu, a s obzirom da su  Rusi postali najveći neprijatelji Sirijaca, to je onda – dobro.“

Podsjećamo: prije nekoliko dana SAD su izvršile snažan napad dronovima na terorističku organizaciju Hayat Tahrir al-Sham u Idlibu, pri čemu su ubijeni njihovi zapovjednici (vidi poveznicu ispod teksta).

 

Američki dronovi ubili vođe terorističke organizacije „HTASH“ u Idlibu

 

 

 

 

 

Komentari

komentar

You may also like