Video s dramatičnim snimkama pokušaja vojnog udara u Turskoj 2016. g.

Foto: preuzeto od NBC News

U ponedjeljak, 15. svibnja, Turska je obilježila 3. godišnjicu nesupjelog pokušaja izvršenja vojnog puča i nasilnog svrgavanja demokratski izabrane vlade i predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana. Kako bi se shvatila sva silnina tih dramatičnih događaja, koji će definitivno obilježiti suvremenu tursku povijest kao jedan od njezinih najvažnijih i najpresudnijih trenutaka, donosimo vam video koji jasno prikazuje kako je predsjednika Erdogana uistinu spasila vjera, jedinstvo i hrabrost turskoga naroda da goloruk stane pred tenkove i pod udare vojnih zrkoplova koji su imali zapovjed gađanja do uništenja.

I mi u Hrvatskoj, barem one nešto starije generacije, još se vrlo živo i intenzivno sjećamo sveopće psihoze uoči iščekivanog vojnog udara tadašnje JNA u siječnju 1991.g. protiv novoizabrane hrvatske demokratske vlasti, a što je na ulice i trgove naših gradova izvelo stotine tisuća ljudi, spremnih svojim tijelima stati pred tenkove, čime su, zapravo, onemogućili scenarij nasilnog pokoravanja Hrvatske.

Užas takvih i sličnih događaja i  trenutaka tim je veći, kada čovjek spozna da su na njega uistinu spremni pucati oni čiji bi cilj trebala biti zaštita, a ne ubijanje vlastitih ljudi. Ne ponovilo se nikome! 

Komentari

komentar

0 komentara

loading...

You may also like