(Video) Sirijska vojska pred strateškom zračnom bazom u Idlibu, u kojoj su turski vojnici

Osim u zapadnim dijelovima regije Aleppo, sirijska vojska nastavlja napredovanje i u regiji Idlib prije današnjih rusko-turskih pregovora u Moskvi. Sirijske su snage napredovale prema bivšoj sirijskoj zrakoplovnoj bazi „Taftanaz“, u blizini istoimenog naselja u regiji Idlib, a koju sada nadziru turski vojnici i borci iz islamističkog saveza „Hayat Tahrir ash-Sham“, izvijestila je agencija Al-Masdar News. Ona podsjeća kako je upravo u toj zoni prošloga tjedna  u napadima sirijske vojske poginulo 5 turskih vojnika.

Na priloženom videu, kojega možete pogledati ispod teksta, jedan sirijski vojnik govori kako se oni sada nalaze pokraj baze „Taftanaz“, gdje je smještena jedna od turskih nadzornih točaka. „S toga se mjesta mogu vidjeti vojna vozila i sredstva veze, kao i tursko topništvo, koje podupire borce koji se bore protiv nas“, kazao je sirijski vojnik.

Trenutačno se istureni položaji sirijske vojske nalaze na jednoj od nadzornih točaka u gradu Taum, manje od 5 kilometara od spomenute vojne baze.

 

 





 

 

Komentari

komentar





You may also like