(Video) Susjedi se naoružavaju: Srbija kupila ruske PZO sustave „Pancir-S1“

Počela je realizacija prošle godine sklopljenog sporazuma između Srbije i Rusije o kupnji jedne baterije ruskih protuzračnih sustava „Pancir –S1“. Radi se o vrlo ozbiljnom oružju, jednim od najboljih te vrste u svojoj klasi (pogledaj video ispod teksta). Čitav posao će biti završen tijekom ove godine, navode ruski mediji.

U jednu bateriju ulazi 6 „Pancira-S1“. Agencija RIA navodi kako je u listopadu prošle godine, tijekom vojnih vježbi „Slavenski štit“, srpski predsjednik Aleksandar Vučić govorio o kupnji tih sustava, ali da se radilo o samo jednom „Panciru“. Tada je kazao i kako Srbija želi kupiti i ruske protuzračne sustave S-400 „Triumf“, što je izazvalo brojne negativne reakcije u regiji, ali i šire na Zapadu, i potaknulo izjave da se Srbija time priprema za rat.

Srbija je najveći europski uvoznik ruskog naoružanja i vojne opreme. Prije spomenutih isporuka ta je zemlja od Moskve kupila 7 helikoptera Mi-17 i Mi-35, a na dar je dobila i šest lovaca MiG-29 i oklopnih transportera BRDM-2MS.

Komentari

komentar





You may also like