(Video) Svečana proslava američkog Dana nezavisnosti – novi Trumpov uspjeh!

Foto: preuzeto s portala Flagstoreusa

Sjedinjene Države svoj su veliki nacionalni praznik, Dan nezavisnosti, 4. srpnja službeno proslavile u glavnom gradu Washingtonu, na Lincoln Memorialu, prikazom dijela američke vojne snage, prije svega svečanim preletom vojnih zrakoplova, prvi put nakon 27 godina. Dio je to predizbornog obećanja predsjednika Donalda Trumpa, kada je najavio slavljenje toga praznika organiziranjem velike vojne parade. Međutim, prebacivanje velikih količina vojne tehnike u glavni grad SAD-a i sama organizacija ipak je bila preskupa te se od klasične, velike vojne parade, tipa onih tradicionalnih – u Moskvi ili Parizu, kojima se Trump primarno i rukovodio u svojim predizbornim obećanjima, na kraju odustalo i sve je prošlo u puno manjem opsegu, ali zato u impozantnoj atmosferi, puno dostojnijoj proslavi jednog tako važnog državnog praznika, nego li je to bilo do sada. U to, naravno, spada i emotivni govor samoga predsjednika Trumpa u kojem je on veličao SAD i američku vojsku, prije svega njezine zračne snage, pri čemu je „poletio“ još i znatno više, kazavši, kako će se američki stijeg zavijoriti i na Marsu.

Sve je završilo velikim i nikada dužim vartometom, koji je trajao gotovo sat vremena.

Na glavnom mjestu proslave okupio se veliki broj izuzetno dobro raspoloženih ljudi, koji su hvalili ovaj Trumpov način proslave Dana nezavisnosti, koji bi od jučer trebao prijeći u tradiciju.

Međutim, svega stotinjak metara dalje, već tradicionalno okupili su se i protivnici Donalda Trumpa s njegovom, već dobro poznatom karikaturnom velikom lutkom, s parolom da im je „Trump ukrao Dan nezavisnosti“, da ga je „militarizirao“, da je on „sramota za SAD“, da je „privatizirao praznik za svoj PR“, „da neracionalno troši proračunska sredstva“ i tomu slične, uobičajene fraze iz „kuhinje“ demokrata i drugih Trumpovih oporbenjaka iz redova nacionalnih manjina ili različitih nevladinih udruga liberalnih usmjerenja.

Bilo kako bilo, Trump je svoje predizborno obećanje izvršio (iako u nešto suženijem obliku), čime je ponovo uspio podignuti duh tradicionalno i domoljubno orijentiranih američkih građana, što će mu, svakako, dobro doći u njegovoj već započetoj predizbornoj kampanji za svoj drugi predsjednički mandat.

 

 

Komentari

komentar

0 komentara

You may also like