(Video) Teroristi napali rusko-tursku patrolu u Idlibu

Panarapski medij Al-Arabiya (UAE) obajvio je u utorak, 14. srpnja, kako su ruski mediji izvijestili o ranjavanju trojice ruskih i nekoliko turskih vojnika nakon detonacije eksplozivne naprave u vrijeme zajedničkog patroliranja na sjeveru Sirije. Bomba je bila aktivirana u vrijeme prolaska kolone vojnih vozila, a uništen je ruski oklopni transporter.

Svjedoci su priopćili kako se rusko-turska patrola kretala prometnicom M4 u zoni sirijskog naselja Eriha na jugu regije Idlib. Ranjenici su žurno prebačeni u bolnicu u Hmeymimu, u regiji Latakija.

Trenutak same eksplozije zabilježen je na video snimci koju dostavljamo ispod teksta.

Rusko-turska patrola namjeravala je proći dionicom od naselja Al-Tronba na istoku regije Idlib do naselja Ain-Hawr, na sjeveru regije Latakija. Taj dio trase je posljednja zona  koja se nalazi pod nadzorom terorističkih organizacija. Na taj je način 21. zajedničko rusko-tursko patroliranje u potpunosti bilo ispunilo uvjete iz rusko-turskog sporazuma o zajedničkom patroliranju na čitavoj dionici strateške prometnice M4 (Latakija-Aleppo), potpisanog 5. ožujka 2020. godine.

 





Komentari

komentar

You may also like