(Video) Trump: S. Arabija kupuje puno oružja u SAD-u, pa mrtvi novinar nije povod za sankcije

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je 11. listopada, kako je dopisnik Washington Posta Jamal Khashoggi, koji je ušao u saudijski konzulat u Turskoj, a iz njega nije izišao, „najvjerojatnije mrtav“, ali da on istupa protiv sankcija, jer „Saudijska Arabija kupuje u SAD-u oružja za 110 milijardi dolara“.

Pomalo nestvarno djeluje ta izjava, čak i od strane Donalda Trumpa na čiji smo „rušilački“ verbalni stil već navikli. Ali ipak, radi se o njegovoj izjavi danoj prigodom intervjua televiziji Fox News. (pogledaj video ispod teksta)

Novinar je postavio slijedeće pitanje: „Gospodine predsjedniče, ja znam da ste vi zabrinuti zbog situacije s Jamalom Khashoggijem, koji je radio u mediju Washington Post i nestao u Generalnom konzulatu Saudijske Arabije na teritoriju Turske. Postoji video na kojem se vidi kako on ulazi u zgradu, nakon čega ga više nitko nije vidio i već postoje naznake da je on mrtav. Mi znamo da Vaš zet Jared Kushner održava dostatno bliske odnose sa saudijskim princom prijestolonasljednikom, od kog puno ovisi u toj zemlji. Vi ste također u dovoljno čvrstim kontaktima s princom. Što je potrebno učiniti, kako bi se dobili odgovori glede toga događaja?“

Predsjednik Trump: „Meni se