(Video) Trump: u slučaju mog impeachmenta, srušit će se tržišta

Američki predsjednik Donald Trump, odgovarajući na pitanje voditeljice intervjua na televiziji Fox News, o mogućnosti njegovog impeachmenta nakon jesenskih izbora za Kongres, izjavio je, kako će se, u slučaju da demokrati poluče kongresnu većinu i provedu proceduru impeachmenta –  srušiti tržišta.

„Ne znam kako se može objaviti impeachment onome tko odlično obavlja svoj posao. Reći ću vam nešto. Ukoliko mene jednom podvrgnu impeachmentu, tržišta će se srušiti“, izjavio je Trump u svom intervjuu za američku TV kuću.

Predstojeći izbori za Kongres održat će se 6. studenog i od ogromne su važnosti za političku budućnost zemlje, ali i samog predsjednika Trumpa. Od buduće konfiguracije snaga u tom tijelu državne vlasti ovisit će ne samo proces usvajanja zakonskih riješenja, već i mogućnost provođenja instituta impeachmenta za svrgavanje predsjednika, ukoliko Demokratska stranka poluči većinu zastupnika.

A Donald Trump se upravo ovih dana iznova našao u teškoćama: njegova dva bliska suradnika mogu završiti iza rešetaka i dati izjave protiv samog predsjednika.

Pravnik i Trumpov savjetnik Michael Cohen već je pristao na suradnju s istražiteljima i priznao kako je kršio američke zakone po osobnoj naredbi Donalda Trumpa. Također je priznao svoju krivicu u njujorškom sudu za osam kršenja poreznih i financijskih zakona, kao i izbornog zakona.

Gotovo istodobno s pojavom informacija o Cohenovom priznanju, postalo je jasno kako je u predgrađu Washingtona, Alexandriji, podignuta prva optužnica protiv Paula Manaforta, šefa izbornog stožera Donalda Trumpa, prema kojoj Manafort, u slučaju dokaza krivnje, može dobiti zatvorsku kaznu do čak 80 godina. A s takvom životnom perspektivom teško je očekivati kako će on u daljnjem istražnom postupku držati usta u potpunosti zatvorena.





 

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like