(Video) Trumpu pripremaju impeachment

Predsjednica Predstavničkog doma američkog Kongresa, demokratkinja Nancy Pelosi, izjavila je kako ne može zaustaviti početak procedure impeachmenta, ali da će za nju trebati „maksimalno snažna“ potpora.

Nancy Pelosi medijima je komentirala mogući nastavak procedure impeachmenta protiv predsjednika SAD-a Donalda Trumpa.“Zavijesa šutnje“ kojom se ogradila Bijela kuća, ne dostavljajući dokumente i svjedočenja, „neće nas omesti ići dalje“. „Uistinu, to daje još veće osnove za kretanje naprijed“, izjavila je Pelosi.

Kazala je kako će Predstavnički dom (pod kontrolom demokrata, op. a.) trebati „najveću moguću“ sudbenu potporu, nužnu za primoravanje Bijele kuće na suradnju. U slučaju da se pokrene pitanje impeachmenta, čim jači budu argumenti Predstavničkog doma, tim će lošije izgledati Senat (pod kontrolom republikanaca, op. a.) koji ne osigurava nužnu kontrolu  i omogućuje predsjedniku „da radi što hoće“.

Ovi komentari predsjednice Kongresa uslijedili su nakon što je jučer bivši specijalni tužitelj Robert Mueller  svjedočio pred odborima Predstavničkog doma Kongresa, i izjavio, kako njegovo izvješće o umješanosti Rusije u američke izbore 2016. g. ne opravdava Donalda Trumpa, i da to ne znači kako se protiv njega neće podignuti tužba nakon što mu prestane važiti imunitet nakon završetka predsjedničkoga mandata.
 

Komentari

komentar

0 komentara

loading...

You may also like