(Video) Turska napala Afrin i iz novog smjera

Turska vojska počela je napad na sjevero-zapadnu sirijsku enklavu Afrin i iz novog smjera, od sirijskog pograničnog grada Aazaza koji je u rukama sirijske oporbe, izvjestila je turska agencija Anadolu pozivajući se na vojne izvore

Grad Aazaz nalazi se istočno od Afrina, a u ruke umjerene sirijske oporbe i turskih snaga prešao je nakon turske vojne operacije „Štit Eufrata“ pokrenute u kolovozu 2016. godine.

Enklava Afrin, krajnji sjevero-zapadni dio sirijske regije Aleppo, većinski je naseljena kurdskim stanovništvom, a nadziru je kurdske postrojbe YPG i postrojbe SDF (pretežito sastavljene od Kurda, a manje od lokalnog arapskog stanovništva  sa sjevera Sirije). O turskom napadu iz novog smjera jutros je izvjestilo i zapovjedništvo snaga SDF. Prema kurdskim izvorima, njihove su snage ubile šest proturskih boraca (turkmenske postrojbe iz sastava umjerene sirijske oporbe koje se bore na strani Ankare), a još trojicu su zarobili. Navodno su uništili i nekoliko turskih tenkova (vidi link ispod teksta).

Podsjećamo: Turska je u subotu počela vojnu operaciju „Maslinova grana“ protiv kurdskih oružanih postrojbi u enklavi Afrin. Damask je taj čin nazvao agresijom, optuživši Tursku za potporu teroristima.

 
 

Komentari

komentar

0 komentara

You may also like