(Video) Turska ne pristaje na američke nagovore da odustane od kupnje ruskih PZO sustava S-400

U subotu, 5 siječnja, turski provladin medij Yeni Safak izvjestio je, kako je posljednje nastojanje Sjedinjenih Država da Tursku nagovori na odustanak od kupnje ruskih protuzračnih sustava S-400 završilo bez uspjeha, jer američki prijedlozi svom savezniku u NATO-u o isporuci njihovih PRO sustava Patriot nisu sadržavali dostavu tehnologije za njihovu proizvodnju, a također nisu uključivali niti popust u cijeni.

Prema pisanju turskog medija, stav SAD-a bio je objavljen na susretu američke delegacije s predstavnicima turskog Ministarstva obrane i MVP-a. Navodi se, kako su u četvrtak, 3. siječnja, američki službeni predstavnici nastavili sa zahtjevima da Turska odustane od kupnje ruskih S-400 i nametali su svoj sustav Patriot.

Podsjećamo: State Department je 19. prosinca prošle godine potvrdio odluku o prodaji Turskoj američkih sustava Patriot za iznos od 3,5 milijardi dolara, a radi se o 80 raketa-presretača MIM-104E i 60 raketa PAC-3 za sustave Patriot (priopćenje Pentagona). Osim toga, odobrena je i isporuka četiri radara AN/MQP-65 i druge opreme (više o tome smo pisali na https://www.geopolitika.news/vijesti/sad-turskoj-dostavile-ponudu-za-kupnju-pzo-sustava-patriot/).

Ispod teksta možete pogledati video s usporedbom glavnih karakteristika američkog Patriote i ruskog S-400.

 
Komentari

komentar

0 komentara

You may also like