(Video) Turska teži zajedničkoj proizvodnji PZO sustava s Rusijom

Zajednička proizvodnja sustava protuzračne obrane s Rusijom – cilj je Ankare, izjavio je, jučer, 15. srpnja, turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan tijekom govora na obilježavanju treće godišnjice pokušaja vojnog udara u Turskoj. Prošli tjedan Rusija je Turskoj počela isporučivati ugovorene sustave PZO S-400, a Washington prijeti uvođenjem sankcija. Međutim, Ankara ne čini ustupke.

„Mi smo počeli dobivati naše S-400. Neki su govorili da ih mi ne možemo dobiti, da ih mi ne možemo kod sebe razmjestiti. Oni su govorili da će to biti pogrešno. Ali evo, oni se već dostavljaju zrakoplovima k nama u Tursku. Slijedeći naš cilj jest njihova zajednička proizvodnja s Rusijom“, izjavio je turski predsjednik Erdogan pred okupljenom masom ljudi.

“Nitko neće uspjeti ovaj narod baciti na koljena sve dok imamo institucije koje i pod cijenu života rade za dobrobit turske demokracije. Poduzimamo sve mjere opreza, kako se izdaja, kao što je bila 15. srpnja, više nikada ne bi ponovila”, izjavio je čelnik turske države.

 
 

Komentari

komentar

0 komentara

You may also like