(Video) U Indiji počela serijska proizvodnja protubrodskih raketa „BrahMos“

U Indiji je počela serijska proizvodnja jedne od najboljih protubrodskih raketa na svijetu, nadzvučne krstareće rakete „BrahMos“. O tome je izvjestio predstavnik zajedničke rusko-indijske tvrtke „BrahMos“ Aleksandar Maksichev.

„Posljednja testiranja završena su u studenom 2018.g. i bila su uspješna. Nakon toga od naručitelja su dobiveni dodatni zahtjevi vezani uz taktiku primjene, koji su također bili izvršeni i potvrđeni dvama testiranjima. Doslovno u ožujku je počela prva serijska proizvodnja“, izjavio je Maksichev za ruski medij RIA Novosti.

Tvrtka je dobila veliku narudžbu, sukladno kojoj tim raketama mora naoružati prvih 40 lovaca Su-30MKI. Naoružavanje indijskih zračnih snaga novim raketama trajat će nekoliko godina.

Zajednička indijsko-ruska tvornica „BrahMos“ osnovana je 1998. g., a ime je dobila po prvim slovima indijske rijeke Brahmaputra i ruske prijestolnice Moskve. Proizvodi istoimene krstareće rakete, raketne lansere, sustave upravljanja raketama, opremu skladišta, a odgovorna je i za obuku posada, remont i modernizaciju raketa.
Portfelj narudžbi te tvrtke od strane indijskih oružanih snaga do 2023.g. iznosi 6,5 milijardi dolara.

 
Komentari

komentar

0 komentara

You may also like