(Video) Veliki broj migranata kroz tunel ušao u SAD iz Meksika

Najveća grupa migranata, koja posljednjih tjedana i mjeseci nastoji iz Meksika ući na teritorij Sjedinjenih Država i polučiti izbjeglički status, ušla je kroz ilegalno prokopani tunel ispod graničnog zida između dviju država, u SAD. Radi se o čak 376 osoba, koje su na američki teritorij ušle u blizini grada San Luiz, država Arizona, izvjestila je danas američka televizija ABC, pozivajući se na službenike američke Carinske i granične službe.

Događaj se zbio još u ponedjeljak, a imigranti su se u međuvremenu predali djelatnicima američkih nadležnih službi. Od 376 imigranata koji su ušli na američki teritorij, čak je 179-ero djece.

S druge strane granice, na onoj meksičkoj, trenutačno se nalazi više tisuća migranata iz srednjoameričkih država, a samo u široj zoni grada Tihuana nalazi se njih između 6 i 9 tisuća, porijeklom iz Hondurasa, Guatemale i Salvadora. Dio migranata vratio se u svoje matične zemlje, a dio ih je odlučio ostati u Meksiku. Američka administracija je na granicu s Meksikom razmjestila i nekoliko tisuća vojnika radi dodatnog očuvanja sigurnosti.

 

Komentari

komentar
0 komentara

You may also like